INFORMATION

Platsen ligger i fjällnära skog med temperaturer mellan 0° på natten upp till 30° dagtid under sommaren; Lämpliga kläder, stövlar, regnkläder är ett måste. Förläggning i timrade stugor och zendo; flerbäddrum. Sovsäck utan dun.

 

Obs! Endast VEGETARISK mat är tillåten på S:t Uriel.

Vi turas om att laga maten. Det finns gasolspis. Ingen el. Grytor eller pytt till lunch och soppa till kvällen vanligen. Frukost: müsli med uppvispad torrmjölk. Smörgåsar.

 

Bastu vid Lillhärjån. Källa vid åkanten. Husen är vedeldade.

 

Platsen ligger ca. 7 km norr om Lövnäsvallen längst pilgrimsleden mot Trondheim och följer Lillhärjåns östra strand. (Romboleden) Riktning Lillhärjåbygget fr Lövnäsvallens korsning. Lövnäsvallen ligger mellan Särna i Dalarna och Lillhärdal i Härjedalen. Bil; till höger innan Lillhärjån går pilgrimsleden. Parkera vid skylten:S:t Uriel. Följ rödmålningen rakt fram. Obs X-ade leden är vinterväg för skoter och för ut i myrar och vildmark!!!

 

Om du vill komma närmare så kan man på GPS med jeep ta sig till en vändplats på renåsen, en mil dålig grusväg.

 

Ställ GPS på Lillhärdals kyrkby, adressen S:t Uriel. Gå sedan gulmärkt stig genom hygget nedåt med början innan vändplatsen på vänster sida, det finns en pil på en tall där den börjar, man korsar längre ned den X-ade vinterleden men fortsätter efter gulmarkeringen ned till Pilgrimsleden och tar den till höger där är både röd och gul markering.

 

Evert Sundien

sundien@telia.com

070 66 042 69, 08-33 20 06